Zorg op maat voor u

Zorggroep Synchroon is in 2007 door de huisartsen van de regio Oss-Uden- Meierijstad opgericht. De zorggroep ondersteunt hen bij de uitvoering van de (chronische) zorg. Dit betekent dat de huisartsen en praktijkondersteuners in deze regio er met elkaar voor zorgen dat hun patiënten de best mogelijke zorg krijgen. Van goede kwaliteit en dicht bij huis.

Ook uw huisarts is lid van Zorggroep Synchroon. Uw huisarts en praktijkondersteuners (vaak afgekort als POH) werken daarom volgens de regionale samenwerkingsafspraken tijdens hun zorgverlening aan u. Zij doen dat in samenwerking met andere hulpverleners die patiënten met een chronische ziekte behandelen en begeleiden, zoals diëtisten, podotherapeuten, specialisten van Bernhoven.

Welke zorg, behandeling en begeleiding het beste bij u en uw ziekte past, beslist u, samen met uw zorgverleners.

Synchroon heeft zorgprogramma’s beschreven, over Diabetes Mellitus type 2 ( = suikerziekte of ouderdomssuiker), COPD (chronische longziekten), CVRM ( risico op hartziekten en vaatziekten) en Geestelijke Gezondheidszorg. Ook binnen de ouderenzorg zijn regionale samenwerkingafspraken gemaakt.

Ook leest u op deze website over de belangrijke rol die u zelf heeft bij de behandeling. U wordt bijvoorbeeld geadviseerd over de volgende 3 goede vragen na te denken voor uw bezoek aan uw huisarts of specialist:
  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
Er staat op de website informatie over de kosten van het zorgprogramma en met welke zorgverleners Synchroon samenwerkt. Wij informeren u ook over websites met betrouwbare, interessante en praktische informatie en tips.

U kunt met vragen natuurlijk altijd terecht bij uw hulpverlener. Als u geen computer heeft kan uw hulpverlener altijd informatie voor u printen.