Wat kan Keer Diabetes2 Om betekenen voor jouw patient en werk?

Categorie Keer Diabetes2 Om
Datum 28 september 2021 of 11 oktober 2021
Locatie via ZOOM
Tijdstip 18.30 - 21.00 uur
Voor wie praktijkondersteuners en -verpleegkundigen

Leefstijl speelt, naast genetische aanleg en invloed van de omgeving, een belangrijke rol bij het ontstaan van diabetes type 2. Gelukkig laten onderzoek en praktijk zien dat het positief veranderen van leefstijl de oplossing kan zijn in het omkeren van deze veelvoorkomende ziekte.

Wil je meer weten over hoe je leefstijl kunt inzetten in de praktijk en wat de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om kan betekenen voor jouw patiënt en werk? Stichting Voeding Leeft organiseert geregeld nascholingen en biedt jou, in samenwerking met zorggroep en samenwerkingspartner Synchroon, gratis onderstaande online scholing over Keer Diabetes2 Om aan!

Na afloop weet je:

  • wat insulineresistentie is hoe dat omgekeerd kan worden;
  • wat de basisprincipes van medicatieafbouw zijn;
  • wat je zelf kunt doen in jouw praktijk;
  • wat de toegevoegde waarde van de intensieve behandeling Keer Diabetes2 Om is en wat de resultaten zijn;
  • hoe de deelnemers worden begeleid gedurende het omkeerproces;
  • hoe de samenwerking met jou als zorgverlener verloopt. Bezig zijn met leefstijl in de praktijk kost je geen extra tijd door de juiste ondersteuning van Keer Diabetes2 Om. 

Door wie?

Laat je inspireren door het specialistenteam van Keer Diabetes2 Om, Connie Hoek (diëtist) en Nicole de Groot (verpleegkundige). Dit duo heeft samen al meer dan 10 jaar ervaring in het omkeren van diabetes type 2 en hebben aan de wieg gestaan van het ontstaan van Keer Diabetes2 Om. Inmiddels begeleiden zij ook zorgverleners om het omkeerproces zelfstandig in de praktijk toe te passen.

David Bakx (contactpersoon zorgverleners) is de moderator op deze scholing.

Aanmelden