Prisma

Heeft u te maken met diabetes type 2? Wilt u leren uw eigen keuzes daarover te maken? En wilt u ideeën opdoen over het omgaan met uw diabetes? Meld u dan aan voor PRISMA.

PRISMA (PRo-actieve Interdisciplinaire Self-Management) is een gratis groepstraining voor mensen met diabetes type 2. U leert wat diabetes is en wat het voor u betekent. Ook leert u wat u zelf kunt doen om meer grip op uw diabetes te krijgen. Zo bent u (nog) beter in staat beslissingen te nemen over een goede zorg voor uw diabetes.

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit twee dagdelen, verspreid over twee weken. In de bijeenkomsten doet u actief mee met de groepsactiviteiten. De bijeenkomsten worden begeleid door een praktijkondersteuner en een diëtist, die werkzaam zijn in de diabeteszorg. Als u wilt, mag u uw partner, een familielid of vriend(in) meebrengen naar de bijeenkomsten. De groep bestaat uit maximaal 10 personen en eventuele partners.

Wat hebt u er aan?

PRISMA ondersteunt u om zelf meer inzicht te krijgen in de aandoening diabetes. We staan stil bij wat diabetes is, wat u er zelf aan kunt doen, welke problemen u hierbij tegen kunt komen en hoe anderen hier mee omgaan. De meest recente inzichten op het gebied van diabetes worden aangereikt. U leert om te gaan met uw diabetes op een manier zoals u dat wilt.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

  • Alle nieuwe DM2-patiënten
  • Alle DM2-patiënten die hun streefwaarden (HbA1C, BMI, bloeddruk of cholesterol) niet halen.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een voorwaarde voor deelname.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Geplande data (2023)

1 februari
8 februari

19.00 - 21.30 uur Zakencentrum De Bank, Schijndel

6 maart
20 maart

19.00 - 21.30 uur De Berchplaets, Berghem

8 maart
15 maart

19.30 - 21.30 uur Zakencentrum De Bank, Schijndel

Let op: Vanaf april 2023 worden er geen nieuwe trainingen meer gepland. Vanwege te weinig aanmeldingen hebben we helaas moeten besluiten te stoppen met het aanbieden van de PRISMA-training.

Hoe kunt u zich opgeven?

Neem contact op met uw praktijkondersteuner en/of huisarts. Zij kunnen u aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een schriftelijke uitnodiging voor de PRISMA-training.

Meer weten?

Bekijk ook de informatiefolder.

PRISMA-training