Veelgestelde vragen

  Wat is Synchroon?

Zorggroep Synchroon is de samenwerkingsorganisatie van huisartsen in de regio Oss-Uden-Veghel. De totale zorg die de patiënt nodig heeft, met de bijbehorende zorgafspraken, hebben we voor diverse ziektebeelden uitgewerkt in een zorgprogramma. U leest over de belangrijke rol die u zelf heeft bij de behandeling. Voor meer informatie verwijzen wij u naar Over Synchroon.


  Er staat Synchroon op mijn factuur, hoe kan dat?

Synchroon maakt afspraken met uw zorgverzekeraar over de financiering van de huisartsenzorg. Voor een deel van de kosten die uw huisarts maakt om bepaalde zorg te leveren, bijvoorbeeld specifieke aandacht voor ouderen, ontvangt uw huisarts een vergoeding per ingeschreven patiënt. Ook u staat ingeschreven bij uw huisarts. Vandaar dat u deze vergoeding terug kunt vinden op het overzicht van uw zorgverzekeraar.
Ook kan het zijn dat uw huisarts u specifieke zorg levert, bijvoorbeeld diabeteszorg, die door Synchroon in rekening wordt gebracht bij uw zorgverzekeraar. Ook deze kosten vindt u terug op het overzicht van uw zorgverzekeraar. Al deze kosten gaan niet van uw eigen risico af en hoeft u dus niet extra te betalen. 


  Mijn huisarts is aangesloten bij Zorggroep Synchroon. Wat betekent dit voor mij?

Als zorggroep zetten wij ons, samen met uw huisarts, ervoor in om u de best mogelijke zorg te bieden. U heeft als patiënt vaak te maken met meerdere hulpverleners. Daarom hebben we afspraken gemaakt met de betrokken zorgcollega's in de regio. Zo kunnen we er samen met u voor zorgen dat de verschillende behandelingen zo goed mogelijk passen bij uw persoonlijke situatie.
Zorggroep Synchroon heeft voor deze regionale functie namens alle huisartsen uit de regio Oss-Uden-Veghel een contract afgesloten met de verschillende zorgverzekeraars. Omdat Synchroon voor deze taak de contractpartij is met de zorgverzekeraar, wordt op facturen van patiënten vermeld dat Synchroon de ‘ontvanger’ is. Het bedrag voor deze regiofunctie wordt altijd volledig vergoed door elke verzekeraar. Het gaat niet van uw eigen risico af. Patiënten krijgen geen factuur van Synchroon.


  Ik wil meer weten over een zorgprogramma van Synchroon; met wie kan ik contact opnemen?

Wilt u meer weten over een zorgprogramma van Synchroon? Of hebt u een andere vraag over de zorg die wij bieden? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op met de praktijkondersteuner van één van onze praktijken. 


  Ik heb een vraag over mijn behandeling of mijn gezondheid.

Bent u patiënt van een huisartsenpraktijk die bij Zorggroep Synchroon is aangesloten? En hebt u een vraag over uw behandeling, of over uw gezondheid? Bel en overleg dan met de praktijkassistent van uw praktijk. 


  Ik heb een klacht; wat kan ik doen?

Als zorggroep zetten wij ons in om patiënten met een chronische ziekte goede zorg te bieden. Alle zorgverleners verbonden aan Synchroon doen hun best dat zo goed mogelijk te doen, in overleg met u. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Graag vernemen we dit van u. We nemen uw klacht altijd serieus en vinden het belangrijk dat uw ontevredenheid wordt opgelost. Bovendien kan uw klacht ons helpen de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening te verbeteren.
Op deze pagina vindt u meer informatie over onze klachtenregeling.