LeefstijlactiviteitenBourgondisch gezond
 

Onder begeleiding van een professionele kok en praktijkverpleegkundige meer  te weten komen over Diabetes Mellitus, de invloed van voeding en verrast worden door  smakelijke, verantwoorde recepten.

De 1e workshopreeks is inmiddels gestart. De deelnemers zijn erg enthousiast. “Informeel, leerzaam, laagdrempelig, informatief, lekker, gezellig” zijn zo wat kreten die we regelmatig horen tijdens de verschillende avonden.

Op 18 februari 2020 start de volgende workshopsreeks ‘Gezond Koken’ gericht op mensen met Diabetes Mellitus. Tijdens de workshops leren deelnemers gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd bereiden en komen zij tegelijkertijd meer te weten over de invloed van (goede) voeding op kwaliteit van hun leven en hun waardes.
 

Vergroten zelfredzaamheid en eigen regie

In een groep van maximaal 10 deelnemers wordt gekookt onder begeleiding van Catrien Kuijpers (gediplomeerd kok en eigenaresse van de Kooktuin) en Irma Kuijs (praktijkverpleegkundige en nauw betrokken ​bij de PRISMA trainingen) Na het koken wordt samen gegeten.

Samen koken en eten is niet alleen gezellig, het heeft ook een positieve invloed op de zelfredzaamheid  van de deelnemers.  Zij kunnen tips en ervaringen uitwisselen en vinden bij elkaar antwoorden op problemen waar tegen zij als patiënt aanlopen.

Pure, duurzame producten

Catrien Kookt voornamelijk uit haar eigen moestuin. Zij kookt graag met pure, gezonde en duurzame ingrediënten.  De deelnemers zullen dit ook doen en kunnen de benodigdheden zo nodig zelf gaan plukken in de moestuin. Het informele karakter en de natuur laten de deelnemers ervaren hoe mooi en  lekker, ook gezond kan zijn. 

Planning:
18 februari en 3, 17 en 31 maart (met mogelijk een 5e bijeenkomst op 7 april).