LeefstijlactiviteitenBourgondisch gezond

NIEUW:  Workshopsreeks Bourgondisch verantwoord eten met suikerziekte

Onder begeleiding van een professionele kok en praktijkverpleegkundige meer  te weten komen over Diabetes Mellitus, de invloed van voeding en verrast worden door  smakelijke, verantwoorde recepten.

Op 22 oktober start de workshopsreeks ‘Gezond Koken’ gericht op mensen met Diabetes Mellitus. Tijdens de workshops leren deelnemers gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd bereiden en komen zij tegelijkertijd meer te weten over de invloed van (goede) voeding op kwaliteit van hun leven en hun waardes.

Vergroten zelfredzaamheid en eigen regie

In een groep van maximaal 10 deelnemers wordt gekookt onder begeleiding van Catrien Kuijpers (gediplomeerd kok en eigenaresse van de Kooktuin) en Irma Kuijs (diabetesverpleegkundige en nauw betrokken ​bij de PRISMA trainingen) Na het koken wordt samen gegeten.
 


Samen koken en eten is niet alleen gezellig, het heeft ook een positieve invloed op de zelfredzaamheid  van de deelnemers.  Zij kunnen tips en ervaringen uitwisselen en vinden bij elkaar antwoorden op problemen waar tegen zij als patiënt aanlopen.

Pure, duurzame producten

Catrien Kookt voornamelijk uit haar eigen moestuin. Zij kookt graag met pure, gezonde en duurzame ingrediënten.  De deelnemers zullen dit ook doen en kunnen de benodigdheden zo nodig zelf gaan plukken in de moestuin. Het informele karakter en de natuur laten de deelnemers ervaren hoe mooi en  lekker, ook gezond kan zijn. 

Praktische informatie

De workshops vinden een keer per twee weken plaats op dinsdagavond van 17.30 tot 21.30 uur in de Kooktuin te Esch (Hal 33)

Deelname aan 4 workshops inclusief maaltijd en educatie kost 100 euro. Na afloop van elke workshop krijgen de deelnemers de recepten mee naar huis.  

Meer informatie

Voor meer info neem contact op via: info@dekooktuin.com / 06-24492678 of irmakuijs@gmail.com.

Folder Bourgondisch gezond
 

Extra PRISMA training DM

Voor maandagavond 2 en 9 december 2019 staat om 19.00 uur een extra PRISMA training DM in Schijndel gepland. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de leefstijlactiviteit PRISMA op onze website.