Leefstijl

Ondersteuning bij het vinden van een passende sport
Zoals u als huisarts of praktijkondersteuner als geen ander weet, is sport en bewegen belangrijk om fit en gezond te blijven. Dit geldt voor mensen met een beperking of chronische aandoening nog extra.

Mensen met een beperking of chronische ziekte, die regelmatig sporten of bewegen, ervaren daar veel positieve effecten van in hun dagelijkse leven. Zo verbeteren zij hun algehele fitheid en versterken ze specifieke spiergroepen, die ze gewoonlijk minder gebruiken. Daarnaast geeft sport mensen ook extra energie en zorgt het voor sociale contacten en meer zelfvertrouwen.

De beweegcoaches van Uniek Sporten Noordoost Brabant bieden mensen met een beperking of chronische ziekte gratis ondersteuning bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Daarnaast kunnen zij ondersteunen bij het regelen van vervoer en het aanvragen van hulpmiddelen of financiën.

Heeft u patiënten die (meer) willen bewegen? Geef de contactgegevens van uw patiënt aan de beweegcoach door, dan nemen zij contact op. Of verwijs direct door naar de juiste beweegcoach, de contactgegevens staan hieronder.

Kijk voor meer informatie op www.unieksportenbrabant.nl. Hier staat naast de contactgegevens van de beweegcoaches ook een overzicht met al het aangepaste sportaanbod in uw gemeente en ervaringsverhalen van mensen met een beperking, die (meer) zijn gaan bewegen.

Beweegcoach Gemeente Bernheze 
Ons Welzijn
Manon Kamp
06 10 40 94 13
info@sociaalteambernheze.nl 

Beweegcoach Gemeente Uden,  Gemeente Landerd 
GUUS beweegt je / Landerd SpoRtZO
Anne van Melis
06 41 75 96 16
a.v.melis@ssnb.nl 

Beweegcoach Gemeente Oss 
Sport Expertise Centrum
0412 63 10 39 
info@sport-expertise-centrum.nl 

Beweegcoach Meierijstad
Wesselinde van de Beeten
0413-381756
meierijstad@unieksporten.nl