Financieel / bedrijfsvoering

Ouderenzorg
Eind december hebben alle praktijkhouders van ons een mail ontvangen met een machtigingsformulier voor de ouderenzorg die vanaf 2021 via Synchroon gaat lopen. Wij hebben al veel reacties binnen maar nog niet iedereen heeft gereageerd. Bij deze het verzoek om voor 15 januari te reageren als je deel wil nemen aan module ouderenzorg.

Ook als je in het verleden nog niet hebt deelgenomen aan de module ouderenzorg kun je nu instappen. Synchroon zal praktijken die nieuw gaan deelnemen ondersteunen bij inclusie van kwetsbare ouderen in het zorgprogramma. Instromen kan per kwartaal dus lukt het nu niet om aan de voorwaarden te voldoen dan kan er ook ingestroomd worden op een later tijdstip.

Bekijk deze link voor de voorwaarden van VGZ en kiest u dan de optie zorg voor kwetsbare ouderen.

Zorgverzekeraars zetten de declaratiemogelijkheid voor individuele praktijken binnenkort dicht dus het verzoek om de ouderenzorgmodule niet te declareren (ook al staat deze nog open) om extra correctiewerkzaamheden te voorkomen.

Op grond van de aanmeldingen gaan wij de contracten met zorgverzekeraars inregelen. De tarieven zijn afhankelijk van aantal 75+ patiënten in de praktijk.

Prestatie ouderenzorg 2021
   

CZ & Verre

 

VGZ

segment

percentage 75+

2021

 

2021

         

A

< 6%

€ 2,24

 

€ 2,12

B

6,0 tot 10%

€ 4,52

 

€ 3,45

C

>10%

€ 6,76

 

€ 4,78

Het inregelen van de contracten zal nog enkele weken in beslag nemen. Het feitelijk declareren en de uitbetaling aan praktijken zal deze eerste keer dan wat later zijn dan u gewend bent. Wij verwachten medio maart de uitbetaling van Q1 over te maken aan praktijken.