Bernhoven

Patiëntenstop vakgroep reumatologie tot 1 maart
De vakgroep reumatologie is helaas genoodzaakt om een patiëntenstop in te stellen. Door langdurige ziekte van één van de reumatologen in combinatie met een toenemende zorgvraag en de overbelasting door corona, is de reumazorg in Bernhoven overvraagd.. Daarom zijn wij genoodzaakt om over te gaan tot een patiëntenstop. Dit betekent concreet dat wij tenminste tot 1 maart 2021 verwijzingen via ZorgDomein van nieuwe patiënten NIET kunnen accepteren.

We maken hierbij een uitzondering voor spoedeisende zorg, dat wil zeggen patiënten met verdenking septische artritis of arteritis temporalis. Patiënten die al onder controle staan op de polikliniek reumatologie in Bernhoven blijven we zien.

Voor patiënten met niet-inflammatoire klachten verwijzen wij u voor advies voor diagnostiek en behandeling naar onze leidraad behandeling van chronische gewrichtsklachten.

Voor patiënten met inflammatoire pathologie, bijvoorbeeld verdenking jicht, reumatoïde artritis, M. Bechterew of artritis psoriatica adviseren wij u om verwijzing naar het MMC in Eindhoven of de St. Maartenskliniek in Nijmegen (deze hebben ook een behandel locatie in Boxmeer) te overwegen, dan wel zorgbemiddeling via de zorgverzekeraar van patiënt.

Zodra wij zicht hebben op wanneer wij weer in staat zijn om nieuwe patiënten te zien, communiceren wij dit natuurlijk met u. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Joost van de Wetering, teammanager poli reumatologie, 0413-401459.
Excuses voor het ongemak en hope
nde op uw begrip.

Namens de vakgroep reumatologie,
Anne Wennemers, reumatoloog en vakgroep leider