Verwijspunt GGZ-zorg uit de startblokken

16 juni 2022  |   in GGZ

Het is zover: op 21 juni 2022 gaat Wijzer-GGZ van start in de regio Oss-Uden-Veghel! Huisartsen en POH-GGZ kunnen een beroep doen op  Wijzer-GGZ voor advies bij een GGZ-verwijzing bij volwassenen vanaf 23 jaar. Wijzer-GGZ is ontstaan vanuit een initiatief van Zorggroep Synchroon en GGZ Oost Brabant.

Het doel van Wijzer-GGZ is om de juiste zorg op de juiste plek te laten plaatsvinden. Daarmee wordt voorkomen dat mensen op verkeerde wachtlijsten terechtkomen. De medewerkers, twee ervaren POH-GGZ, beschikken over een uitgebreide sociale kaart en zijn op de hoogte van actuele wachttijden en vergoedingen. Wijzer-GGZ denkt met de verwijzer mee en adviseert over passende zorg op maat.

Netwerkpunt

Vanuit Wijzer-GGZ wordt voortdurend de samenwerking opgezocht met andere GGZ-regiopartners. Zo kunnen we de aanwezige capaciteit in de regio optimaal benutten. De medewerkers van Wijzer-GGZ houden het overzicht op de diverse wachtlijsten bij SGGZ- en GBGGZ-zorgaanbieders en welzijnsorganisaties. Ook worden data verzameld over het verwijsproces en gesignaleerde knelpunten daarin.

Sociale kaart

Op de online sociale kaart vindt u een overzicht van het aanwezige behandel- en begeleidingsaanbod in het sociale, medische en welzijnsdomein in de regio Noordoost-Brabant. Ook vindt u daar het aanbod op het gebied van secundaire preventie, e-health en zelfmanagement in onze regio.

Meer weten?

Kijk op www.wijzerggz.nl voor meer informatie over de aanpak en voor het raadplegen van de sociale kaart. Om een indruk te krijgen van de opzet en de enthousiaste medewerkers van Wijzer-GGZ kunt u ook dit filmpje bekijken.

Website Wijzer-GGZ