11 september 2017

Laatste nieuws


Nieuw kennisplatform: Diabetesgeneeskunde.nl

 

Een aantal organisaties hebben de handen ineen geslagen om een nieuw en onafhankelijk kennisplatform voor de diabeteszorg te ontwikkelen. Diabetesgeneeskunde.nl. Het richt zich vooral op artsen. 

 

Diabetesgeneeskunde.nl verzamelt het laatste nieuws, zorgt voor verdieping en opinie. Korte video's en samenvattingen geven de laatste inzichten over de diagnostiek en behandeling van type 1 en type 2 diabetes. Voor de ondersteuning in de dagelijkse praktijk verzamelt het platform tools en apps. Naast de website verschijnt er maandelijks een nieuwsbrief. 

 

Waar het platform nu voorziet in informatievoorziening van artsen, willen de initiatiefnemers in de toekomst de interactie opzoeken. Onderwerpen die zorgen voor discussie binnen diabetes Nederland moeten een prominente plek krijgen op Diabetesgeneeskunde.nl. Ook zal het kennisplatform een belangrijk instrument zijn om huisartsen en internisten verder te laten kijken dan het domein van de eigen beroepsgroep om zo de diabeteszorg verder te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.diabetesgeneeskunde.nl

 

(Bron: huisartsvandaag)