Zorg op maat voor u

Zorggroep Synchroon is in 2007 door de huisartsen van de regio Oss-Uden-Veghel opgericht. De zorggroep ondersteunt hen bij de uitvoering van de chronische zorg. Dit betekent dat de huisartsen en praktijkondersteuners in deze regio er met elkaar voor zorgen dat hun patienten de best mogelijke zorg krijgen. Van goede kwaliteit en dicht bij huis.


Ook uw huisarts is lid van Zorggroep Synchroon. Uw huisarts en praktijkondersteuners (vaak afgekort als POH) werken daarom volgens de regionale samenwerkingsafspraken tijdens hun zorgverlening aan u. Zij doen dat in samenwerking met andere hulpverleners die patienten met een chronische ziekte behandelen en begeleiden, zoals dietisten, podotherapeuten, specialisten van Ziekenhuis Bernhoven, waaronder de longartsen, internisten, cardiologen.


Welke zorg, behandeling en begeleiding het beste bij u en uw ziekte past, beslist u, samen met uw zorgverleners.


Synchroon heeft zorgprogramma’s beschreven, over Diabetes Mellitus type 2 ( = suikerziekte of ouderdomssuiker), COPD (chronische longziekten), CVRM ( risico op hartziekten en vaatziekten) en Geestelijke Gezondheidszorg.


U kunt over de zorgprogramma’s lezen op de website van Synchroon www.synchroon.info


Ook leest u op de website over de belangrijke rol die u zelf heeft bij de behandeling. U wordt bijvoorbeeld geadviseerd over de volgende 3 goede vragen na te denken voor uw bezoek aan uw huisarts of specialist:

  • - Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • - Wat betekent dat in mijn situatie?
  • - Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?

Er staat op de website informatie over de kosten van het zorgprogramma en met welke zorgverleners Synchroon samenwerkt. Wij informeren u ook over websites met betrouwbare, interessante en praktische informatie en tips.


U kunt met vragen natuurlijk altijd terecht bij uw hulpverlener. Als u geen computer heeft kan uw hulpverlener altijd informatie voor u printen.